dimarts, 17 de març del 2020

EDUCACIÓ EMOCIONAL


Benvolgudes famílies, hem volgut aprofitar l’ocasió per fer-vos arribar diferents enllaços on hi podreu trobar diferents tipus d’activitats : vídeos, contes, jocs...
Totes aquestes activitats els ajudarà a aprendre i a passar millor aquests dies que ens toca viure d’una manera més entretinguda i profitosa. També us ajudaran a treballar l’educació en valors i la convivència.
Esperem que aquests recursos us siguin útils per aquests dies.

Una abraçada i ànims per a tothom!

Curtmetratges sobre l’Educació en valors:
 ·         El canal de youtube el Bosc de Lem

https://www.youtube.com/watchtime_continue=6&v=prxfcECBUTE&feature=emb_logo


·  Por cuatro esquinitas de nada: Un conte molt útil per treballar la diversitat i el respecte a les diferències.

·         El pont: En només 2 minuts aquest curt ens convida a reflexionar sobre el diàleg, la importància de la comunicació i el poder de la bona feina en equip. Es demostra que cal resoldre els problemes parlant, ja que d’aquesta manera tots hi guanyem.
·         Piedra, papel o tijera: Pedra, paper o tisora és un bonic curtmetratge que fa referència al Bullyng. Llença un missatge contra l’assetjament i les diferències. Ser emocionalment intel·ligent significa ser sensible a la tolerància, al respecte i al bé comú per i per al benestar.

·         Cuerdas: Aquest curtmetratge narra una tendra història d’amistat entre dos nens molt especials, però també és una obra que parla de valors i il·lusions.

·         Perquè les persones som diferents

·        Embarked: Aquest curtmetratge animat en 3D comença als afores de la ciutat, on en Jimmy, un nen petit, ha d’acomiadar-se de la casa de l'arbre perquè els seus pares marxen a viure a la ciutat. La casa de l'arbre “desperta” i decideix anar a la recerca del seu gran amic.


·         Runaway: En Chillic és una nevera dels anys 50 a la qual un jove es troba especialment unit. Tots dos han establert un vincle d'afecte i amistat que es posarà a prova quan una de les peces d’en Chillic es trenca.

·        Cambio de pilas: D'origen malaisi, aquest commovedor curtmetratge mostra una relació d'amistat entre una dona gran malalta i un robot. El seu fill, que no pot visitar-la, li envia un dia un paquet: aquest conté un robot per ajudar-la en les tasques domèstiques, encara que la veritat és que segons passen els dies entre ells es crearà una bonica i especial amistat.

·         Puppy (Minions): Protagonitzat per un dels populars Minions, narra la forma en què neix l'amistat entre ell i un petit robot. Junts gaudeixen de multitud d'aventures. No obstant això, aviat es descobreix que aquest petit robot pertany a un altre lloc a la galàxia i el Minion ha de prendre una decisió que defineix el significat de l'amistat: de vegades cal buscar el millor per a un amic, encara que això no sempre signifiqui el millor per un mateix.

·         Ratolí en venda: Qui de petit no ha somiat amb tenir una mascota? El protagonista d'aquesta història és un ratolí solitari anomenat Snickers. Està desitjós que cada vegada que un nen arriba a la botiga de mascotes on viu es fixin en ell, però les seves grans orelles són motiu de burla i de riure fins que un dia apareix un nen especial com ell.

·         The Present: La història comença amb un nen jugant a les fosques a la videoconsola al saló de casa seva. La tarda canvia quan la seva mare apareix amb un 'regal' que resulta ser un gos ple d'energia però a què li falta una pota. Aquest handicap és una cosa que no agrada a l'infant, que decideix passar d'ell tot i anar sucumbint poc a poc a la seva gràcia. És llavors quan surt amb ell a fer una passejada i    descobreix que comparteixen la mateixa condició: a l'infant també li falta una cama. De vegades, saber com pot sentir-se altre és la millor manera de connectar.
     https://www.youtube.com/watch?v=_RP1GsCyoAE


Altres recursos:

·         El Buho Boo: Són especialment        interessants els jocs de l’apartat “Fent clic”.
·         Dibuixos per pintar: En aquest portal hi ha dibuixos classificats per temàtiques (esports, oficis, animals, castells, monstres, etc.)

·         Una mà de contes: És una web que recull una gran quantitat de vídeos que expliquen contes  molt   originals. Una veu en off explica la història i s’il·lustra amb tècniques artístiques molt diferent.

·         Audioconte del Petit Príncep:

També us recomanem la pel·lícula d’animació del Petit Príncep

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada