dilluns, 16 de març del 2020

EXERCICIS MOTRIUS


Benvolgudes famílies, per tal de seguir amb una bona qualitat de vida saludable durant aquest dies a casa. A continuació us exposo una sèrie d’activitats que els infants poden dur a terme per continuar treballant la motricitat a casa i poder seguir amb el seu correcte desenvolupament.

No cal fer-les totes. Únicament és una exposició de diferents activitats que poden realitzar els vostres fills i filles sempre tenint en compte les possibilitats i característiques de cada llar, així com el material que cadascú tingui a casa. Sempre es pot adaptar i modificar segons les necessitats de cada realitat individual.
JOCS MOTRIUS:
-      Jocs amb globus. Colpejar amb diferents parts del cos. Que no caigui o toqui el terra.

-      Crear un circuit motriu que impliqui diferents formes de desplaçament (a dos peus, a quatre grapes, arrossegant-se,...) amb cadires, taules, coixins, canvis de sentit...
-      Joc d’atrapar amb els sentits. Es vena els ulls i amb ajut del sentit de la oïda, han de trobar a algun familiar. Un cop trobi a algú, amb l’ajut del tacte ha d’endevinar de qui es tracta.
-      Llançaments i recepcions. Amb una pilota tova (mitjana o petita de plàstic tou o globus) poden llençar contra una paret amb mans o peus i fer la recepció d’aquesta agafant-la. Es pot fer llençant pel terra i segons l’habilitat de cada infant es pot pujar el nivell colpejant o fer el mateix amb bots.
-      Salts a peus junts i peu coix (dret i esquerre).
-  Equilibris: seguint camins per sobre de línies del terra. Aguantar amb un peu coix i amb l’altre.

PARTS DEL COS:
-      Joc del “twister”.
-      Ball “En Joan Petit quan balla”. https://www.youtube.com/watch?v=oQ1q-2kThKI
-      En Anglès:
Parts del cos amb tacte. Amb els ulls tancats han d’endevinar quina part del cos els hi toquem (cap, coll, braç, mà, cama, peu, esquena, panxa, nas, ulls, orelles).

RELAXACIÓ:
-      Amb musica relaxant.
· Estirats panxa en l’aire, es tanquen els ulls i sentir el moviment del pit al respirar.
· Massatges amb les mans o amb diferents objectes (textures).
-      Sense música.
· Tancant els ulls (asseguts o estirats) amb una respiració profunda intentar sentir aquesta, el batec del cor o identificar diferents sorolls de l’ambient.

EXPRESSIÓ CORPORAL:
-      Realització de balls o imitació de diferents coreografies de vídeos musicals o cançons infantils. https://www.youtube.com/channel/UCWV8MOInxmwceeOUxUJzoMQ
-      Ens convertim en animals, esportistes, mitjans de transport, treballs...
-      Jocs d’imitació: El mirall. Una persona es posa davant del nen fent diferents gestos, el nen ha de fer el mateix com si fos un mirall.
Joc de les pel·lícules o contes. Realització d’una petita interpretació amb mímica on algun familiar ha d’endevinar el conte o pel·lícula que fa el nen o nena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada